Media Companion

Discussion and development board for the program Media Companion.
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

 

 Screen layout problem

Go down 
AuthorMessage
Forts
Junior Member
Junior Member


Posts : 19
Join date : 2008-09-21

Screen layout problem Empty
PostSubject: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeMon Mar 29, 2010 12:09 am

Hi all,

I just upgraded from 3.198 to the latest build and I'm having a problem with the screen layout. When the program first starts up the fan art window is huge, and the poster window is squished down to a sliver. Also the filters underneath the movie listing is pretty much minimized as far as it could go. After resetting things the way I like them, when I restart the program I'm back to square 1, everything is out of whack again. Is there someplace I should be saving these layouts before exiting? I'm running on Win7 (as Admin) so it should be able to save changes properly.

Thanks, and keep up the great work Billy!
Back to top Go down
billyad2000
Admin
billyad2000

Posts : 1326
Join date : 2008-09-20

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeMon Mar 29, 2010 12:59 am

I'm not seeing this, any alterations to the layout I make are saved automatically when I quit the program.

You could check the 'profile.xml' located in the 'settings' folder to make sure that the correct profile is being loaded on startup.
Here is a copy of mine in a single profile setup
Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<profile>
  <default>Default</default>
  <startup>Default</startup>
  <profiledetails>
    <actorcache>C:\MC\Settings\actorcache.xml</actorcache>
    <config>C:\MC\Settings\config.xml</config>
    <moviecache>C:\MC\Settings\moviecache.xml</moviecache>
    <profilename>Default</profilename>
    <regex>C:\MC\Settings\regex.xml</regex>
    <filters>C:\MC\Settings\Settings\filters.txt</filters>
    <tvcache>C:\MC\Settings\tvcache.xml</tvcache>
  </profiledetails>
</profile>
Pay attention to the <startup> tag and the <profilename> tags, they should be the same, and check that the configpath is correct.

The tags within the config.xml file that set the split containers are
<splitcontainer1>300</splitcontainer1>
<splitcontainer2>461</splitcontainer2>
<splitcontainer3>300</splitcontainer3>
<splitcontainer4>25</splitcontainer4>
<splitcontainer5>422</splitcontainer5>

Check if these are being updated when you quit MC.

_________________
Do you have a problem with Media Companion, before posting a bug then please check you have the very latest version of Media Companion http://billyad2000.darkbb.com/announcements-f1/
Back to top Go down
http://billyad2000.co.uk
Forts
Junior Member
Junior Member


Posts : 19
Join date : 2008-09-21

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeMon Mar 29, 2010 4:12 am

Thanks for the info... this is pretty bizarre. All my paths look ok.... When I look in the config.xml it's seems to change on it's own after each load. For example:

After reading your message I looked in config.xml and had:

<splitcontainer1>670</splitcontainer1>
<splitcontainer2>1097</splitcontainer2>
<splitcontainer3>593</splitcontainer3>
<splitcontainer4>319</splitcontainer4>
<splitcontainer5>875</splitcontainer5>

I started MC, and immediately exited. The values changed to:

<splitcontainer1>1324</splitcontainer1>
<splitcontainer2>459</splitcontainer2>
<splitcontainer3>593</splitcontainer3>
<splitcontainer4>319</splitcontainer4>
<splitcontainer5>875</splitcontainer5>

Another load and exit resulted in:

<splitcontainer1>1836</splitcontainer1>
<splitcontainer2>298</splitcontainer2>
<splitcontainer3>593</splitcontainer3>
<splitcontainer4>319</splitcontainer4>
<splitcontainer5>875</splitcontainer5>

At this point the movie listings area basically occupied the entire screen. I set things to where I liked them, exited and had:

<splitcontainer1>375</splitcontainer1>
<splitcontainer2>1011</splitcontainer2>
<splitcontainer3>593</splitcontainer3>
<splitcontainer4>319</splitcontainer4>
<splitcontainer5>700</splitcontainer5>

Loaded up one more time, and things were out of whack again. When I exited (without resizing any windows) config.xml now has:

<splitcontainer1>741</splitcontainer1>
<splitcontainer2>1026</splitcontainer2>
<splitcontainer3>593</splitcontainer3>
<splitcontainer4>319</splitcontainer4>
<splitcontainer5>875</splitcontainer5>


This version of MC was freshly unzipped to a new folder and ran from scratch. On the first run all I did was add my directories.
Back to top Go down
StormyKnight
VIP
VIP


Posts : 556
Join date : 2008-10-08
Location : Australia

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeMon Mar 29, 2010 10:45 am

I'm getting the same issues, when I first ran MC after the update the screen split container positions where wrong. I adjusted them but when MC restarts they are still incorrect.

The Movies tab seems to behave if the page is not maximized on save, but it doesn't seem to make any difference with the TV Shows.

Also I see in the config.xml...

<remembersize>false</remembersize>
<locx>-4</locx>
<locy>-4</locy>


Changing the remembersize tag I don't think helped, but I see there is no setting in the preferences to set this true or false any more.

Also should the loc values be negative (perhaps when maximised?)

Further, If I repeatably reopen MC on the Movie Tab OR the TV Show Tab , the left pane gets wider & wider by itself!

Cheers
Back to top Go down
Forts
Junior Member
Junior Member


Posts : 19
Join date : 2008-09-21

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeTue Mar 30, 2010 1:30 am

StormyKnight wrote:
Further, If I repeatably reopen MC on the Movie Tab OR the TV Show Tab , the left pane gets wider & wider by itself!

That's exactly what I'm seeing too. Glad it's not me just doing something wrong Smile
Back to top Go down
ingeon
Junior Member
Junior Member


Posts : 27
Join date : 2010-03-10

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeWed Mar 31, 2010 10:29 am

Ah. yes also same. Every version after 3.198 I get this same issue.
Back to top Go down
billyad2000
Admin
billyad2000

Posts : 1326
Join date : 2008-09-20

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeWed Mar 31, 2010 11:21 am

I can duplicate the issue when the form is maximised,

Is that the same as everyone else is experiencing.

_________________
Do you have a problem with Media Companion, before posting a bug then please check you have the very latest version of Media Companion http://billyad2000.darkbb.com/announcements-f1/
Back to top Go down
http://billyad2000.co.uk
StormyKnight
VIP
VIP


Posts : 556
Join date : 2008-10-08
Location : Australia

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeWed Mar 31, 2010 12:57 pm

Yep when maximised for me Smile

Just tested when not maximised & I'm getting the same issue on TV Shows, movies seems to be fine....

Cheers
Back to top Go down
billyad2000
Admin
billyad2000

Posts : 1326
Join date : 2008-09-20

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeThu Apr 01, 2010 11:13 pm

I think i've got this worked out now,

The spilt containers have to be setup in a certain order, and it only seems to work when the form is visible,

Seems to work ok now, for both maximised and normal.

_________________
Do you have a problem with Media Companion, before posting a bug then please check you have the very latest version of Media Companion http://billyad2000.darkbb.com/announcements-f1/
Back to top Go down
http://billyad2000.co.uk
StormyKnight
VIP
VIP


Posts : 556
Join date : 2008-10-08
Location : Australia

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeFri Apr 02, 2010 2:28 am

The odd thing is Billy it work fine with the previous version(s).....was something added that upset that?

Good to see you've got it sorted.

Cheers
Back to top Go down
billyad2000
Admin
billyad2000

Posts : 1326
Join date : 2008-09-20

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeFri Apr 02, 2010 2:46 am

Split containers have some very strange behaviours,

When MC starts the main form is hidden and the splash displayed while everything is setup, I noticed that the command to make the main window visible occured before the setup was completed so I moved it to after everything was loaded.

Unfortunately their was a reason I had put it where it was, namely, the split panels have to be visible for the setting to work, in fact, they not only have to be visible, but they have to be displayed at the front, this is the same reason why when the start tab is 'movies' it flicks quickly to the 'tv' tab and back again.

I can't understand the behaviour, but changing the splitter programatically when the window or tab containing the splitpanel is not visible on screen, results in nothing.

I've added a comment to the load sub so it shouldn't happen again.

_________________
Do you have a problem with Media Companion, before posting a bug then please check you have the very latest version of Media Companion http://billyad2000.darkbb.com/announcements-f1/
Back to top Go down
http://billyad2000.co.uk
Forts
Junior Member
Junior Member


Posts : 19
Join date : 2008-09-21

Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitimeMon Apr 05, 2010 2:32 am

Sorry for the delay... was away for a few days. Yes, I too was running with the screen maximized. Glad to see you were able to replicate it.
Back to top Go down
Sponsored content




Screen layout problem Empty
PostSubject: Re: Screen layout problem   Screen layout problem Icon_minitime

Back to top Go down
 
Screen layout problem
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Media Companion :: Media Companion :: Bug Discussion-
Jump to: