Media Companion
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Media Companion

Discussion and development board for the program Media Companion.
 
HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

 

 Problem with Thumbnails for Files?

Go down 
AuthorMessage
hell_spawn27
New User
New User


Posts : 3
Join date : 2009-03-23

Problem with Thumbnails for Files? Empty
PostSubject: Problem with Thumbnails for Files?   Problem with Thumbnails for Files? Icon_minitimeMon Mar 23, 2009 10:51 am

First off, I think the media companion is a great start for setting up the XBMC library. I have small problem through, I added a folder and it scraped the movie info correctly from IMDB and saved the nfo and thumbnail files in the respective folder. However when I scanned the folder into XBMC, the folder list displays the folder.jpg file correctly but on opening the folder the actual AVI file itself does not have a thumbnail associated with it.

When I do a scan with just XBMC without the media companion it's able to associate a thumbnail with both the folder and the avi file successfully. Can you help please?
Back to top Go down
billyad2000
Admin
billyad2000

Posts : 1326
Join date : 2008-09-20

Problem with Thumbnails for Files? Empty
PostSubject: Re: Problem with Thumbnails for Files?   Problem with Thumbnails for Files? Icon_minitimeMon Mar 23, 2009 11:03 pm

I'm not the best person to answer this because I have my movies sharing a folder but the tbn file shows correctly.

But I seem to remember that posters only display in library mode when using your system.

If i'm wrong then im sure someone will correct me. Wink

_________________
Do you have a problem with Media Companion, before posting a bug then please check you have the very latest version of Media Companion https://billyad2000.darkbb.com/announcements-f1/
Back to top Go down
http://billyad2000.co.uk
hell_spawn27
New User
New User


Posts : 3
Join date : 2009-03-23

Problem with Thumbnails for Files? Empty
PostSubject: Re: Problem with Thumbnails for Files?   Problem with Thumbnails for Files? Icon_minitimeTue Mar 24, 2009 9:59 am

billyad2000 wrote:
I'm not the best person to answer this because I have my movies sharing a folder but the tbn file shows correctly.

But I seem to remember that posters only display in library mode when using your system.

If i'm wrong then im sure someone will correct me. Wink

The posters display even in the regular mode for the folders. Could you let me know how do I check the tbn file to see whether all info present. Sorry if I am being a noob.

Thanks
Back to top Go down
billyad2000
Admin
billyad2000

Posts : 1326
Join date : 2008-09-20

Problem with Thumbnails for Files? Empty
PostSubject: Re: Problem with Thumbnails for Files?   Problem with Thumbnails for Files? Icon_minitimeTue Mar 24, 2009 12:56 pm

hell_spawn27 wrote:
billyad2000 wrote:
I'm not the best person to answer this because I have my movies sharing a folder but the tbn file shows correctly.

But I seem to remember that posters only display in library mode when using your system.

If i'm wrong then im sure someone will correct me. Wink

The posters display even in the regular mode for the folders. Could you let me know how do I check the tbn file to see whether all info present. Sorry if I am being a noob.

Thanks

I'm not sure what you mean, if you mean in wondows then just open the tbn in an image viewer, it will display ok.
If you mean in XBMC then it is all automatic, but you can view available thumbs by selecting change thumb from the info menu.

_________________
Do you have a problem with Media Companion, before posting a bug then please check you have the very latest version of Media Companion https://billyad2000.darkbb.com/announcements-f1/
Back to top Go down
http://billyad2000.co.uk
yankz23
New User
New User


Posts : 7
Join date : 2009-03-12

Problem with Thumbnails for Files? Empty
PostSubject: Re: Problem with Thumbnails for Files?   Problem with Thumbnails for Files? Icon_minitimeThu Mar 26, 2009 6:06 am

if you have all your movies in seperate folders with their respective data then the tbn has to be named the same as the avi/mpg or whatever format you use....

ie:

movie folder
-dark night folder
--dark night.avi
--movie.nfo
--dark night.tbn
--folder.jpg
Back to top Go down
billyad2000
Admin
billyad2000

Posts : 1326
Join date : 2008-09-20

Problem with Thumbnails for Files? Empty
PostSubject: Re: Problem with Thumbnails for Files?   Problem with Thumbnails for Files? Icon_minitimeThu Mar 26, 2009 1:14 pm

yankz23 wrote:
if you have all your movies in seperate folders with their respective data then the tbn has to be named the same as the avi/mpg or whatever format you use....

ie:

movie folder
-dark night folder
--dark night.avi
--movie.nfo
--dark night.tbn
--folder.jpg

If that is the case then you need to report it to the XBMC team, according to my information movie.tbn is an acceptable naming convention for movies in their own folders.

_________________
Do you have a problem with Media Companion, before posting a bug then please check you have the very latest version of Media Companion https://billyad2000.darkbb.com/announcements-f1/
Back to top Go down
http://billyad2000.co.uk
yankz23
New User
New User


Posts : 7
Join date : 2009-03-12

Problem with Thumbnails for Files? Empty
PostSubject: Re: Problem with Thumbnails for Files?   Problem with Thumbnails for Files? Icon_minitimeFri Mar 27, 2009 3:42 am

this is from xbmc...

Examples for User-Defined Video Thumbnails

Single Video File

The following example "videofilename.avi" will now use the thumbnail "videofilename.tbn".

Videos\path\videofilename.tbn
Videos\path\videofilename.avi

Multi Part (Stacked) Video Files

You can either use the filename of the first file in the stack or the name of the stack, so for:

Movies\path\moviename-CD1.avi
Movies\path\moviename-CD2.avi

Either of the below would work:

Movies\path\moviename-CD1.tbn
Movies\path\moviename.tbn

Movie

If content has been set to Movies, movie.tbn will override any other thumbs for media in that folder. In he following example "videofilename.avi" will now use the thumbnail "movie.tbn".

Videos\path\movie.tbn
Videos\path\videofilename.avi"



you would be correct it would seem...
when i tried movie.tbn it xbmc did not automatically pull images but when i renamed it to the movietitle.tbn then xbmc pulled the image right away.
Back to top Go down
Sponsored content




Problem with Thumbnails for Files? Empty
PostSubject: Re: Problem with Thumbnails for Files?   Problem with Thumbnails for Files? Icon_minitime

Back to top Go down
 
Problem with Thumbnails for Files?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Media Companion :: Media Companion :: XBMC Media Companion Help And Useage-
Jump to: